Praktijkondersteuning

Sinds enkele jaren heeft de huisartsenpraktijk extra hulp kunnen krijgen voor de zorg van mensen met een chronische ziekte of psychische problemen. Patty Schijns onze assistente heeft een extra opleiding gevolgd, en heeft haar eigen spreekuur. Zij draagt nu zorg voor de patiënten met suikerziekte, chronische longziekten (COPD en Astma) en de oudere patient met meerdere lichamelijke en sociale problemen.

Ook met ingang van 01-01-2016 zal Anja, de doktersassistente de eerst verantwoordelijke zijn voor de patienten met hart en vaatziekten.

De zorg die zij leveren is vastgelegd door protocollen. De eindverantwoordelijkheid van Patty en Anja ligt bij de huisartsen; daarom nemen wij ook altijd na het spreekuur van Patty en Anja de patiënten met hen door en bespreken we het beleid. Als er medicatieverandering of beleidsverandering komt zal dat eerst met één van de huisartsen besproken worden.

Daarnaast is er een praktijkondersteuner voor de geestelijke gezondheidszorg, Susan Steijns, zij is psycholoog, en helpt de huisarts met de zorg bij psychische klachten. Maar ook voor hulp bij stoppen met roken. Zij heeft meer tijd om rustig een aantal problemen op een rijtje te zetten met de mensen. Daarbij kan zij soms ook gebruik maken van psychologische testen, al dan niet met behulp van internet. Ook zij draagt verantwoordelijkheid af aan de huisarts. Een afspraak maken bij haar gaat niet rechtstreeks, dit verloopt via de huisarts, onder wiens verantwoordelijkheid ze ook valt.

Contact

Spoednummer 0434501264
 

Huisartsenpraktijk Wijlre

Van Wachtendonckplein 20
6321 BG Wijlre
Telefoon:
0434501264
Receptenlijn:
0434501264
Fax:
0848707083
KvK:
51739763
Routebeschrijving >

over de praktijk